Stageplein Zorg organiseert voor Summa College en Fontys
de stages in de zorgsector
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Verzorgende IG

Omschrijving

Binnen de opleiding Verzorgende IG is de beroepspraktijkvorming (stage) een groot onderdeel van de opleiding. Veel praktijkorganisaties in en soms ook buiten de regio bieden interessante stage- en leermogelijkheden aan voor de studenten van deze opleiding.

Het werkveld van zorg en welzijn is  breed. Stagemogelijkheden voor deze opleiding zijn bijvoorbeeld een psychogeriatrische afdeling van een verpleeghuis, dagbesteding op een zorgboerderij, een leerafdeling in de gehandicaptenzorg, enzovoort. Ook kunnen er soms projecten worden  uitgevoerd in de praktijk. Zo ontstaan er interessante samenwerkingsverbanden tussen school en praktijk.

Organisaties die zich willen aanbieden als leerbedrijf kunnen een erkenning aanvragen via SBB (samenwerken beroep en bedrijf). Direct stageplaatsen aanbieden voor Summa studenten van deze opleiding kan via BOL3MZ-VZ-bpv@summacollege.nl

De student Verzorgende IG helpt mensen die voor korte of lange tijd niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Dit kan bij mensen thuis in de thuiszorg of bij instellingen die 24 uurszorg aanbieden zoals verpleeg- en verzorgingshuizen. Ook kan het uitvoeren van huishoudelijke werkzaamheden een onderdeel van het werk zijn.

In het nieuwe kwalificatiedossier 2020 voor Verzorgende IG zijn ook de welzijnsaspecten uitgebreid opgenomen, dit kan een verandering betekenen binnen de werkzaamheden van een verzorgende IG.

De opleiding Verzorgende IG wordt aangeboden in een BOL en BBL variant.

Lees voor meer interessante informatie over deze opleiding op de website van het Summa College

Contactgegevens en planning

Aanvraag en verwerking: BOL3MZ-VZ-bpv@summacollege.nl

Planning BOL studenten: Paul van den Berg, Marianne Kusters en Kayleigh Fleskens

Contactgegevens: BOL3MZ-VZ-bpv@summacollege.nl

De toewijzing van de stageplaatsen gebeurt door de stageplanners.
De student kan  niet zelf voor een stageplaats zorgen.

Intake BBL: Thomas Engelbregt

Beroepsopleidende leerweg (BOL)

Bij de beroepsopleidende leerweg (BOL: leren en stage) wisselen het leren op school en het leren tijdens de beroepspraktijk (stage) elkaar af. In het eerste jaar start vanaf week 2 2025  start de  stage voor 20 uur per week, dit loopt door tot aan het einde van het tweede leerjaar.  De andere dagen krijgt de student les op school. Zie voor meer informatie overzicht BPV periodes en het jaarrooster.

In de BPV begeleiding staat de student centraal. School en praktijk werken hierin nauw samen. De student krijgt een studie-loopbaanbegeleider (SLB) toegewezen. Deze SLB’er is voor zover mogelijk voor de duur van de opleiding het aanspreekpunt op school. In de BPV is de praktijk verantwoordelijk voor de individuele begeleiding van de student. Tijdens het kennismakingsgesprek in de BPV kan de student vertellen wie hem/haar slb-er is en hoe hij/zij te bereiken is.

Handleidingen en formulieren BOL

Tijdens het schooljaar 2024 – 2025 worden er verschillende handleidingen gehanteerd ten behoeve van  de Beroepspraktijkvoming van de studenten.

Deze zijn te downloaden via onderstaande links:

Studiehandleiding Verzorgende IG BOL Cohort 2024 leerjaar 1_

Studiehandleiding Verzorgende IG BOL Cohort 2023 leerjaar 2

BPV handleiding Verzorgende IG BOL BPV 1 cohort 2024

BPV handleiding Verzorgende IG BOL BPV 2 cohort 2023

Houdingslijst VZ en VP

Tijdens het schooljaar 2023 – 2024 worden er verschillende handleidingen gehanteerd ten behoeve van  de Beroepspraktijkvorming van de studenten.

Deze zijn te downloaden via onderstaande links:

Studiehandleiding VZ BOL Cohort 2023

Studiehandleiding VZ-BOL Cohort 2023 versie februari 2024

Studiehandleiding VZ BOL leerjaar 2 cohort 2022 (SERIE 2021)

Handleiding examens VZ crebo 25656 cohort 2022 e.v_

Studiehandleiding VZ ig BBL cohort 2023

Studiehandleiding VZ leerjaar 2 cohort 2022 (SERIE 2021) BBL

Houdingslijst VZ en VP

 

 

Beroepsbegeleidende leerweg (BBL)

De hele opleiding gaat de student gemiddeld een dag per week naar school. De overige dagen werkt de student bij een erkend leerbedrijf en gaat daar aan de slag met het oefenen van de werkprocessen van de opleiding.

 

Volg ons op: