AG - Tandartsassistent BOL niveau 4

Met een diploma Tandartsassistent gaat de student aan de slag in een tandartspraktijk of tandheelkundig centrum. Deze helpt de tandarts bij zijn werk, onderhoudt contact met patiënten en verzorgt de administratie.  

Als tandartsassistent heeft de student volop carrièremogelijkheden. Het eigen initiatief is hierbij doorslaggevend. In sommige tandartspraktijken kan de student zich verder ontwikkelen. Zo wordt het takenpakket vergroot.

Na deze opleiding
De opleiding Tandartsassistent geeft toegang tot verschillende hbo-opleidingen. De student kan bijvoorbeeld doorstromen naar hbo Mondzorgkunde of via de praktijk verder leren als Preventie Assistent.

Let op: voor de bol-opleiding geldt een regiobeleid. Dit houdt in dat aanmelders uit de regio voorrang krijgen op aanmelders van buiten de regio. Dit beleid is ingevoerd omdat er naar verwachting meer aanmeldingen dan beschikbare plaatsen zijn. Heb je vragen over het regiobeleid, stuur dan een e-mail naar Summa Zorg (www.summacollege.nl; “Vraag het Infopunt” rechtsonder op de home-pagina)

Tijdens schooljaar 2017-2018 wordt er als volgt stage gelopen:
- leerjaar 1: periode 4 gedurende 10 weken, 4 dagen in de week
- leerjaar 2: periode 3 gedurende 10 weken, 4 dagen in de week
- leerjaar 3: periode 1 en 2 gedurende 20 weken, 4 dagen in de week

Samenwerking met praktijk
Summa Zorg heeft een nauwe samenwerking met het werkveld. De leerbedrijven (stageplaatsen), zorgorganisaties waar je praktijkervaring opdoet, zijn nauw betrokken bij het onderwijs. Zo ontstaat er een wisselwerking tussen school en praktijk.

Wil je graag de volledige informatie zien over de opleiding Apothekersassistent, klik dan op de volgende link: http://www.summa-zorg.nl/studie-en-school/studeren/opleiding/zorg/opleidingen/tandartsassistent-2016-2017